+36/20 662 8442

10 hatékony gyakorlat a feszes belső combokért

2020-05-20 / Személyi edző

10 hatékony gyakorlat a feszes belső combokért

Ha ügyes vagy és elszánt, akár két-három hét alatt is meglátszódhat az eredmény.  Ha a combok túl vastagok és összeérnek, akkor már nem csak esztétikai okokból lehet zavaró, hiszen nagyon könnyen ki is dörzsölődhetnek sétálás közben. Ez nem túl kellemes érzés, ezért jó páran kimondottan erről a területről szeretnének leadni és feszesíteni azt. Ezért kell tehát kimondottan a belső részt célzó gyakorlatokat is végezni, hiszen ezeknek köszönhetően fejlődik az izomtömeg, amely a fölötte lévő zsírréteget is feszesebben tartja. Ezek a gyakorlatok nagyszerű kiegészítői egy fogyókúrának – diétának.

Belső comb gyakorlatok

Noha a sima kitörések és a guggolás is nagyon jó combot erősítő gyakorlatok, amiket érdemes csinálni, a belső comb edzésére ezek a részben jógán, pilatesen és más sportokon alapuló gyakorlatok általában hatékonyabbak. Végezd őket rövid tornaként, kis bemelegítés után, vagy tedd őket egy hosszabb edzés hatékony, belső combra specializált részévé rendszeresen. Ha nagyjából heti három-öt alkalommal végigcsinálod mindet, legkésőbb három hét után már látszani fog az eredmény. A pihenőnapokat ne egymást követően tartsd. A gyakorlatok és a sorozatok között 30-60 másodpercet szünet van mindig.

Végezz állásban, tarkóra tett kézzel, felemelt, nyújtott lábbal nagyon széles, kaszáló mozdulatokat nagyjából egy percig folyamatosan, tempósan, majd válts lábat.

Csinálj mindkét lábaddal kétszer 20 oldalt kitörést. A hajlított térded álljon derékszögben, de ne csússzon a lábfejed elé, míg a nyújtott lábadban kicsit érezd, hogy belül húzódik az izom.

Tégy a talpad alá valami csúsztathatót. Lassan told ki a lábadat oldalra, amíg terpeszbe érsz, miközben a fejed fölé emeled a karjaidat, majd vissza. Mindkét lábad tíz-tíz alkalommal csúsztasd.

Tartsd felfelé a karjaidat, akár súlyzóval a kézben, szoríts egy közepes méretű labdát a lábaid közé, majd csinálj így apró guggolásokat egyenes derékkal, három 20-as sorozatban.

Tárd ki a karjaidat oldalra, vállszélességű terpeszben állva, majd hajolj oldalra, miközben hajlítod az egyik lábad, és érintsd meg a lábujjad. Mindkét lábra csináld meg kétszer 20 ismétléssel.

Állj egy lábra, emeld fel, majd fordítsd ki a combodat, és húzd fel a lábfejedet az ellentétes oldalon a csípőcsontodig. Itt tartsd meg egy percig a térdedet kicsit hátrafelé rugóztatva, majd cserélj lábat.

Támaszkodj félkönyéken, tedd a kezed a tarkódra. Érintsd össze a térded és a könyököd úgy, hogy a lehető legkevésbé hajolsz előre. Először az egyik, aztán a másik lábaddal csinálj kétszer 20-at.

Plankban támaszkodva lassan csúsztasd szét, majd zárd össze a lábaidat, kétszer tíz ismétlést végezve. Egy törölköző vagy könyv segíthet csúsztatni a lábad, de egyszerre csak egy alá tegyél ilyet.

Ülj törökülésbe, vagy úgy, hogy a két talpadat egymásnak támasztod, és nyomd a padló felé, le a térdeidet, ezzel nyújtva az izmot. Feszítsd nagyjából kétszer 30 másodpercig.

Végül nyújts egy kicsit nagy terpeszben ülve, nyújtott karokkal, oldalra dőlve, rövid, rugózó hajolásokkal, melyekből legalább 40-et csinálj, az oldalakat váltogatva.

Forrás: http://fitnesslife.hu/10-hatekony-gyakorlat-feszes-belso-combokert.html/5

Személyi edződként, nem csak privát edzőtermünkben látunk el hasznos tanácsokkal. Az edzéssel, sporttal, táplálkozással kapcsolatos cikkeink mindig napra készek, amiket a tudástár alatt találsz. Bármi kérdésed lenne a személyi edzéssel, privát edzőtermünkkel kapcsolatban, keresd személyi edződet elérhetőségeinken.

Szólj hozzá Te is! Itt megteheted:

Hozzászólás