+36/20 662 8442

20 lépésben megteremtheted az álom életed?

2020-08-04 / Személyi edző

20 lépésben megteremtheted az álom életed?

Hogyan tűzz ki a célod és hogyan érd el? 20 lépésben megmutatjuk, mit tegyél azért, hogy olyan életet élj, ahol igazán boldog vagy!

Van álmod az életben? Egy szenvedély? Bármi, amire nagyon vágysz? Mutatunk egy húsz pontos cselekvési tervet, mellyel elérheted azt az életet, amire mindig is vágytál.

Az emberi természet szerves része, hogy szükségünk van egy életcélra. Arra törekszünk, hogy olyan életet teremtsünk magunknak, amelyben jó élni. A dolog nehézsége az, hogy sokszor még arra is nehezen jövünk rá, hogy mégis mit akarunk az élettől. El-elgondolkodunk azon, vajon helyes utat választottunk-e, és van, hogy elakadunk, aztán pedig már nincs motivációnk visszatérni a helyes vágányra, hogy megvalósítsuk céljainkat és vágyainkat, legyen az bármi, akár egy szép, formás “álom-alak”.

Magadra ismertél? Kérlek ne csüggedj el. A változásért dolgozni kell, és nem történik meg egyik napról a másikra. Viszont ha küzdesz érte, akármilyen nagy is az álmod, igenis elérhetővé válik. Teremtsd meg az áloméleted vagy akár az álomalakod!

A tervezésben segítségedre lesz egy füzet, és egy toll, vagy akár egy Word-dokumentum.

1. Vess egy pillantást a jelenlegi életedre, és sorolj fel mindent, ami nem tetszik benne. Tedd nagyító alá azokat a dolgokat, amitől többre vágysz.
2. Írd le az álmod, aminek még csak a gondolatától is mosolyogsz. Olyan álom legyen, ami valóban izgatottá tesz.
3. Írd le az álombeli életed főbb részeit, és értékeit: hogyan szeretnél élni? Válaszolj egészen őszintén az alábbi kérdésre: milyen emberré szeretnél válni?
4. Vannak rossz szokásaid, nemkívánatos emberek, vagy tárgyak a jelenlegi életedben? Sorold fel őket, és keress választ arra, miért lehetnek még jelen az életedben. Mit tudsz tenni azért, hogy megszabadulj végre tőlük?
5. Tisztítsd meg életed minden olyan kötelezettségvállalástól és tevékenységtől, amely feleslegesen rabolja az energiád és az időd.
6. Vedd górcső alá a személyes és munkakapcsolataid, hogy biztos lehess benne, senki sem tesz boldogtalanná, vagy nem szívja le az energiád.
7. Tűzz ki egy időpontot, amikor az új céljaid megtervezésével foglalkozol majd.
9. Olvass sikertörténeteket! Keress információt olyan emberekről, akik elérték azt, amit szerettek volna.
10. Válassz egy olyan embert, aki a leginkább ösztönöz, és ha lehetséges, kérd ki a tanácsát.
11. Készülj fel egy hosszabb folyamatra. Bizony előfordulhat, hogy változtatni és alkalmazkodni kell az úton, de ha erre már lelkiekben előre felkészülsz, akkor nem okoz majd meglepetést, és nem fogod kudarcként megélni.

12. Akkor is tedd meg a szükséges lépéseket, ha bizonytalan vagy, és ha félsz. Bízz magadban: hogyha teszel érte, idővel minden kialakul.
13. Ha valamelyik célt vagy lépést túl nagynak érzed, akkor oszd kisebb lépésekre és célokra.
14. Fontos, hogy minden egyes lépés megtételéhez állíts be egy határidőt. Természetesen normális, ha nem mindig tudod tartani az ütemtervet, de azért legyen előtted egy kiszabott terv.
15. Kérj segítséget, ha úgy hozza az élet, és tanuld meg elfogadni. Egyrészt jólesik majd, másrészt plusz motivációt kapsz a továbblépéshez.
16. Kövesd a költségvetésed, mivel ez valószínűleg nagy hatással lesz az egész folyamatra.
17. Folyamatosan tápláld a motivációd, hiszen csak így leszel képes véghez vinni a céljaid.
18. Készüljön fel az akadályokra, és maradj pozitív akkor is, ha épp keresztezik az utad. Lépj át rajtuk!
19. Hozz létre egy napi rutint, és soha ne hagyd abba céljaid tervezését és kidolgozását. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy az álmod felé haladj.
20. Figyeld meg az elért eredményeket. Értékeld az előrehaladásod és azt, hogy milyen messziről jöttél.

Most indulhat a munka, hogy valósággá varázsold az álmod. Remélem egy nap úgy ébredsz majd fel, hogy valóban elérted a céljaid. 

Forrás: https://peakshop.hu/girl/celok-kituzese/?utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=postboost&fbclid=IwAR1l6DbFw1_cAiiqxO6uNpImuAHTkzK6V6h2-FZqkvQblJ9nmsE5gMf7Um4

Szólj hozzá Te is! Itt megteheted:

Hozzászólás