+36/20 662 8442

Eldőlt, hogy az atlétikai világbajnokság sorsa

2019-11-26 / Személyi edző

Csepel után Ferencváros képviselő-testülete is támogatja az atlétikai világbajnokság rendezését, tehát eldőlt, hogy a 2023-as világbajnokság Budapesten megrendezhető - közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden.

Gulyás Gergely a korábbi csepeli és a hétfői ferencvárosi képviselő-testület döntésére reagálva azt mondta: a két grémium egyirányú állásfoglalása 

 amely az atlétika világbajnokság megrendezéséhez feltétlenül szükséges. Megjegyezte azt is, hogy mindkét kerületben ellenzéki többség van.

A kormány javaslatoknak tekinti azokat a feltételek, amelyeket a ferencvárosi képviselő-testület megfogalmazott - közölte Gulyás Gergely, hozzátéve, hogy ezek olyanok, amelyek beépíthetőek az atlétikai központ fejlesztésébe. Továbbá abba a zöldparkfejlesztésbe, amely ezen a területen a korábbi tervek szerint megvalósulna. "A ferencvárosi testület javaslataival nyitott kapukat dönget" - fogalmazott a miniszter. Ez egyébként  az elmúlt harminc év legzöldebb beruházása Budapesten  - mutatott rá Gulyás Gergely.

Azt mondta, a kormány úgy tekinti, hogy a két kerületi önkormányzat döntésével a kérdés eldőlt: az atlétikai világbajnokság Budapesten megrendezhető. Ugyanakkor hozzátette: természetesen várják a Fővárosi Közgyűlés állásfoglalását is, és áttekintik majd, milyen javaslatokkal él a fővárosi testület.

Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20191126-budapesten-rendezheto-az-atletikai-vilagbajnoksag.html?fbclid=IwAR1Yf7dMzgQ_yjmbnuzJO0YsloougOXz24wzJ_P_aJsTwf1b1RP70L92LFE

Szólj hozzá Te is! Itt megteheted:

Hozzászólás