+36/20 662 8442
https://privatszemelyiedzes.hu/wp-content/uploads/2020/01/sörhas-900x521.jpg
19 jan

Mitől alakult ki a sörhasad és hogyan tudod eltüntetni?

A sörhas, vagyis a centrális elhízás főként a férfiakra jellemző. Miért? A cikkből amellett, hogyan tudsz ellene küzdeni, ez is kiderül.

Hallottál már a centrális elhízásról? Igen, ez a sörhas, ami sajnos elég sok TOVÁBB....

14 jan

A Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) európai tagozatának (AIPS Europe) tagjai Hosszú Katinkát választották 2019 legjobb női sportolójának.

A szervezet szerdai tájékoztatása szerint a háromszoros olimpiai bajnok magyar úszó négy év alatt harmadszor végzett a szavazás TOVÁBB....

08 jan

1901 decemberében, miközben a svéd születésű, de családjával Amerikába emigrált Alexander Pierce Anderson a keményítőkkel kísérletezett a laboratóriumában, kíváncsiságból egy gázvezetékbe rizst rakott, majd a nyomással kísérletezve feltalálta a puffasztott rizst, amit később a Quaker Oats Company-nak adott el.
A puffasztott rizs – színétől eltérő módon- általában barna rizsből készül, ami előny, mert a teljes kiőrlésű barna rizs rostot, szénhidrátot és fitokémiai anyagokat tartalmaz. Ez a ropogtatnivaló nagyon jó, mert alacsony zsírtartalmú, de oda kell figyelni melyiket választod. Van belőle ízesített változat, és az ízesítés miatt akár cukrot is tartalmazhat, tehát nézd meg a címkét, mielőtt megveszed, hogy biztos lehess benne, jót választottál!
Csak némelyik csomagolásán szerepel a “teljes kiőrlésű” felirat.
Ha biztosra akarsz menni, nézd meg az összetevőket. Ha barna rizzsel kezdődik, jó az irány. A teljes kiőrlésű tartalmazza az összes rostot és az ásványi anyagok jelentős részét. Ezek sajnos elvesznek a fehér rizsből a feldolgozás során. A legtöbb márka termékében 1 grammnyi rost és a napi ajánlott beviteli mennyiség 2%-a van a cinknek, vasnak és magnéziumnak.
A teljes kiőrlésű plusz előnye, hogy komplex szénhidrátot biztosít az energia és antioxidáns szempontjából a sejteket egészségesen tartja.
Alapesetben a puffasztott rizs alacsony zsírtartalmú és alacsony cukortartalmú.
A barna rizs tartalmaz valamennyi természetes cukrot, de ha hozzáadott cukrot keresel, a címkén az alábbiaknak kell szerepelnie: cukor, fruktóz, szacharóz, méz, kukoricaszirup.
A diéta a friss zöldségek, gyümölcsök, sovány húsok, alacsony zsírtartalmú étrend és teljes kiőrlésű termékek fogyasztásával valósul meg optimális esetben. A puffasztott rizs ebbe nagyon jól beleillik. Kiváltható vele a kenyér, próbáld ki szendvicsként pulykamell, paradicsom, és saláta rétegezésével. Édességként a legnépszerűbb felhasználási módja ha mogyoróvajjal kened meg és banánszeleteket raksz rá!

A potenciális hátulütője, hogy a puffasztott rizs tartalmaz nátriumot. Egy szeletben kb. 20 – 75 mg lehet. Az ajánlott napi bevitel 1.500 mg. Nem tűnik soknak pár szelet elfogyasztása, de minden kisebb mennyiség számít. Egy átlagember több nátriumot visz be, mint az ajánlott napi mennyiség, ami magas vérnyomást okoz, és növeli a hajlamot a szív-és érrendszeri betegségekre. Mint minden mást, a puffasztott rizst is edd mértékkel, semmi nem helyettesíti a változatos étrendet.
Forrás: https://peakshop.hu/man/az-igazsag-a-puffasztott-rizsrol/?fbclid=IwAR3UWk5xxNzTGwEUNgeJDLBhCTpdioRC5oMEUHT4NtR4zaPasSy06ro-JUo
04 jan

Sokan állandóan csak csoda-diétákat keresnek és próbálgatnak – mondanom sem kell, hogy kevés sikerrel. Nem ebbe kellene a sok energiát beleölni és nem is kéne ennyire rástresszelni. Ami a segítségedre lehet, az a következő 15 pont, hogy pánik-diéták és kalóriaszámlálás TOVÁBB....

02 jan

Ha a lehető legszárazabb formát szeretnéd elérni, akkor a legjobb amit tehetsz, hogy belemerülsz a témába. A jo-jó effektus mentes, tartós eredményt csak tudományos és profi módszerrel érhetsz el.

A legtöbb diétának semmilyen tudományos háttere nincsen, ráadásul a többségük TOVÁBB....

29 dec

2020 Nagy Egészséghoroszkópja

A bolygók járásából és fényszögeiből kiolvasható, hogyan alakul az egészséged 2020-ban. S hogy melyek az év legveszélyesebb időszakai a betegségek, balesetek tekintetében? A horoszkóp minden részletet nagyon pontosan felfed. Vigyázz magadra, vigyázz az egészségedre 2020-ban TOVÁBB....